вівторок, 15 січня 2019 12:44

Нові правила оплати за електроенергію: що зміниться з лютого

Нові правила оплати за електроенергію: що зміниться з лютого
В Україні розпочався перший етап державної реформи ринку електроенергії. Тепер енергопослуги клієнтам надаватимуть 2 різні компанії. Фото: barometr.info

У лютому кияни отримають 2 рахунки за спожиту електроенергію.

Йдеться про рахунок від нового постачальника. Також платіжка надійде від оператора системи розподілу з боргом за спожиту електроенергію у 2018-му, пише Обозреватель.

В Україні розпочався перший етап державної реформи ринку електроенергії. Тепер енергопослуги клієнтам надаватимуть 2 різні компанії.

Оператор здійснюватиме діяльність виключно з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж. Компанія-постачальник постачатиме електроенергію споживачам, відповідатиме за нарахування платежів і розрахунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціна на газ зросте у травні: у Кабміні пояснили процедуру

За спожиту електроенергію в грудні 2018-го і можливі борги необхідно платити операторові.

"Якщо клієнт помилково сплатить заборгованість по іншим реквізитами, то борг залишиться непогашеним. Всім споживачам потрібно бути уважними в перехідний період", - говорить комерційний директор ДТЕК Київські електромережі Олександр Бемм.

У Києві не зросте вартість послуг із утримання будинків і прибудинкових територій. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувала відповідну постанову від 21 грудня 2018-го. Зокрема, на засіданні НКРЕКП скасували постанову про підвищення ціни на електроенергію, яка споживається на технічні цілі у багатоквартирних будинках і садових товариствах.

Зараз ви читаєте новину «Нові правила оплати за електроенергію: що зміниться з лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути