понеділок, 14 січня 2019 16:24

Квартплата у Києві не зростатиме: подробиці

Квартплата у Києві не зростатиме: подробиці
НКРЕКП скасувала постанову про підвищення ціни на електроенергію, яка споживається на технічні цілі в багатоквартирних будинках і садових товариствах. Фото: Лица

У Києві не зросте вартість послуг із утримання будинків і прибудинкових територій. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, скасувала відповідну постанову від 21 грудня 2018-го.

Зокрема, на засіданні НКРЕКП скасували постанову про підвищення ціни на електроенергію, яка споживається на технічні цілі у багатоквартирних будинках і садових товариствах, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

"Ціна на електроенергію є одним із визначальних чинників при формуванні вартості послуг на утримання будинків і прибудинкових територій. До переліку послуг, які сьогодні надають комунальні керуючі компанії, входить електрифікація ліфтів, освітлення коридорів у будинках, робота насосного обладнання", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подорожчала комуналка за рік

Він наголосив, що рішення про скасування зростання вартості електроенергії дозволяє комунальним підприємствам утримати вартість своїх послуг і не підвищувати їх.

"Сьогодні комунальні підприємства не є монополістами на ринку. Близько 40% житла обслуговують комерційні компанії. Крім того, прийнявши рішення на рівні всього будинку, мешканці можуть вибрати будь-яке підприємство для обслуговування, вибрати тільки той перелік послуг, який вони вважають за необхідний", - резюмував Пантелеєв.

Оператори газорозподільчих мереж незаконно нараховують українцям додаткові обсяги газу. Водночас Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, заборонила робити це.

Зараз ви читаєте новину «Квартплата у Києві не зростатиме: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути