Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2018 21:10

Нове маркування товарів: як зміниться якість продуктів

Нове маркування товарів: як зміниться якість продуктів
В Україні кожен другий товар - контрафактний. У кращому випадку його завезли без сплати податків, у гіршому - склад не відповідає вказаному на упаковці. Фото: agravery.com

В Україні ввели нові правила маркування продуктів харчування. Однак найближчі 2-3 роки нічого не зміниться. Насправді українська влада запозичила європейський закон. Питання в тому, що у Європі держава контролює те, що приймає. У нас Держпродспоживслужба зі своїми функціями не справляється, розповів Gazeta.ua директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.

"Щоб почали виробляти дійсно якісний товар, необхідно проводити кожного року хоча б 5-7 тисяч контрольних закупок і лабораторних експертиз. У невеликих країнах Європи їх проводять десятки тисяч", - наголошує Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затвердили нові правила маркування продуктів: що зміниться

В Україні кожен другий товар - контрафактний. У кращому випадку його завезли без сплати податків, у гіршому - склад не відповідає вказаному на упаковці.

"У 2005-2007 роках виробники сперечалися за те, хто виробляє кращий продукт. Покупцям пропонували більшу тару, кращу якість. Зараз бачимо, що виробники конкурують між собою за те, хто продасть найгірше. Водночас головна причина, чому ми їмо все більш неякісну їжу - це бідність. Коли були заможнішими, могли купувати дорожчі та кращі продукти", - підсумовує експерт.

Повну версію інтерв'ю з Олексієм Дорошенко читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Нове маркування товарів: як зміниться якість продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути