середа, 18 листопада 2020 16:56

Нова "схема" на АЗС: покупців просять бути уважнішими

Нова "схема" на АЗС: покупців просять бути уважнішими
Клієнтів АЗС просять звертати увагу на реквізити фіскальних чеків. Фото: unsplash.com

При продажу пального на АЗС почастішали випадки зазначення недостовірної форми оплати. При проведенні розрахунку готівкою за пальне касири на АЗС умисно змінюють форму розрахунку з готівкової на безготівкову.

Така схема дозволяє ухилитися від сплати податків. Це не впливає на якість отриманого пального, але має негативний вплив на економіку держави, попереджають у Державній податковій службі.

Клієнтів АЗС просять звертати увагу на реквізити фіскальних чеків, які видаються при продажу пального, зокрема на те, чи відповідає форма розрахунку тій, у якій його проведено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого зобов'яжуть сплачувати податок на авто

Наприклад, при оплаті пального готівкою фіскальний чек має містити інформацію про форму оплати - "Готівкою". У випадку ж підміни форми оплати у фіскальному чеку буде вказано безготівкову форму оплати: "Талон", "Чек", "Відомість", "Попередня оплата" тощо.

З початком низького сезону споживання палива на АЗС роблять великі знижки для власників дисконтних карт. Ціни на бензин й особливо на літнє дизпаливо можуть бути нижчі на 3-5 грн/л, ніж для тих, хто не має карти лояльності.

Зараз ви читаєте новину «Нова "схема" на АЗС: покупців просять бути уважнішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути