понеділок, 31 серпня 2020 09:50

Нова шахрайська схема в мережі: що пропонують аферисти

Нова шахрайська схема в мережі: що пропонують аферисти
У месенджер людині пишуть нібито від технічної підтримки популярного сервісу. Фото: pixabay.com

Запрацювала нова схема шахраїв, які намагаються викрасти особисті дані користувачів інтернету.

У месенджер людині пишуть нібито від технічної підтримки популярного сервісу, наприклад OLX. Там просять встановити новий додаток, щоб "протестувати" його за грошову винагороду, повідомив користувач мережі Станіслав Кірєєв, якому написав шахрай.

Кірєєв попередив, що профіль із назвою "OLX Support" у Facebook - фейковий. Шахрай лише вибрав для свого профілю оманливе ім'я і поставив на його сторінку логотип компанії, пише Obozrevatel.

У Кірєєва попросили встановити додаток нібито від OLX для тестування "темної теми", пообіцявши 500 грн. Користувачеві відправили посилання для встановлення програм, які є шкідливими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкладників ошукали на понад 8 млн грн: в Україні викрили фінансову піраміду

Також попросили вказати свою модель телефону і номер банківської картки. Останнє - нібито для того, щоб відправити гроші.

"Якщо встановите надіслані додатки, вони відправлять своїм власникам всю корисну інфу, яку зможуть знайти у вашому в телефоні. Можуть ще й перехопити управління вашими есемесками, відправити запит до вашого банку, "переписати" на себе прив'язку номера телефону і вкрасти всі ваші гроші", - попередив Кірєєв.

Активіст із Запоріжжя Андрій Лукін викрив Telegram-канал, де підписників вчили правильно обирати жертву для насильства. Він оприлюднив скріни закритого листування між учасниками групи.

Зараз ви читаєте новину «Нова шахрайська схема в мережі: що пропонують аферисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути