Ексклюзиви
субота, 23 січня 2021 11:00

Нобелівського лауреата зобразили на 100-доларовій купюрі

23 січня 1915 року народився економіст і Нобелівський лауреат Вільям Артур Люїс. Він є одним із піонерів в області сучасної економіки розвитку.

1979 року разом із Теодором Шульцем отримав Нобелівську премію з економіки за дослідження економічного розвитку країн, що розвиваються. У своїх наукових працях Люїс висуває концепцію множинності факторів зростання, яка являла собою синтез різних теорій соціального, економічного, психологічного характеру. Розглядає три групи факторів, які впливають на економічну поведінку і визначають характер економічного зростання. Зокрема він зазначав: поки є можливість перетікання ресурсів між селом і містом, провінцією та столицею – дефіцит капіталу в країні буде компенсуватися профіцитом робочої сили.

Автор: Google
  Дудл присвячений Артуру Люїсу
Дудл присвячений Артуру Люїсу

Люїс зробив значний внесок в роботу ООН. Ділився своїм досвідом на посаді радника урядів країн Африки, Азії та Карибського басейну. Допоміг заснувати Карибський банк розвитку і був його першим президентом. Портрет Артура Люїса помістили на купюрі в 100 східно-карибських доларів.

Артур Люїс був першою людиною з темним кольором шкіри, хто отримав Нобелівську премію. Також став першим темношкірим викладачем Лондонської школи економіки. Його посвятили в лицарі на честь досягнень у Британії. Отримав повне професорське звання в університеті Принстона, США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівський лауреат придумав як знизити рівень безробіття

10 грудня 2020 року Google присвятив Артуру Люїсу дудл. На картинці зображено усміхненого економіста біля дошки з графіками.

Лауреатами Нобелівської премії з економіки за 2020 рік стали американці Роберт Вілсон і Пол Мілгром. Премія вручена "за розвиток теорії аукціонів і винахід нових форматів аукціонів".

Зараз ви читаєте новину «Нобелівського лауреата зобразили на 100-доларовій купюрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути