Ексклюзиви
пʼятниця, 19 червня 2020 15:54

НКРЕКП оприлюднила проект рішення про збільшення тарифу "Укренерго" майже в 4 рази

Згідно з проектом рішення Нацкомісії з регулювання енергетики та компослуг (НКРЕКП) тариф на передачу електроенергії ПрАТ НЕК "Укренерго" з 1 серпня 2020 року має збільшиться з 155,4 грн/МВт*год до 596,48 грн/МВт*год або майже в чотири рази.

Про це йдеться в проекті постанови НКРЕКП, яку публікує БізнесЦензор.

Відповідний документ вносить зміни до постанови НКРЕКП №2668 від 10 грудня 2020 року, якою на 2020 рік був встановлений тариф на передачу "Укренерго" на рівні 155,4 грн без ПДВ.

"У пункті 1, цифри "155,4" змінити на "596,48", - йдеться в проекті рішення.

Також, за інформацією БізнесЦензор, з 1 серпня планується збільшення тарифів для операторів систем розподілу (ОСР) - обленерго.

За розрахунками споживачів, з якими спілкувався БЦ, кінцевий тариф на електроенергію для великих промислових підприємств виросте з 1,5 до 2 грн/кВт*год.

 

Нагадаємо, 17 червня глава НКРЕКП Валерій Тарасюк заявив, що закладені у підписаному урядом з виробниками електроенергії з поновлюваних джерел (ВДЕ) меморандумі умови погашення накопиченої перед ними заборгованості можуть призвести до зростання тарифу оператора системи передачі НЕК "Укренерго" більш ніж в три рази.

10 червня Кабмін підписав меморандум з об'єднаннями підприємств ВДЕ про зниження "зеленого" тарифу для СЕС потужністю від 1 МВт на 15%. Для ВЕС зниження тарифу складе 7,5%. Серед положень меморандуму позначений перегляд тарифу НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії для компенсації по "зеленому" тарифу.

Нагадаємо, що при запуску оптового ринку електроенергії в 2019 році тариф на передачу НЕК "Укренерго" було визначено на рівні 356,4 грн/МВт. Тоді великі споживачі заявили про те, що таке зростання тарифу позбавляє їх рентабельності.

В результаті, феросплавна група компаній Ігоря Коломойського через суд заблокувала дію рішення НКРЕКП для підприємств групи. Загальна сума несплати склала 420 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «НКРЕКП оприлюднила проект рішення про збільшення тарифу "Укренерго" майже в 4 рази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути