вівторок, 01 липня 2014 17:28

Ніякого реверсу газу в Україну із Західної Європи немає. Це наш газ - Путін

Ніякого реверсу газу в Україну із Західної Європи немає. Це наш газ - Путін
фото: lenta-ua.net

Президент РФ Володимир Путін назвав фікцією реверсні поставки газу в Україну і заявив, що Росія не перешкоджає цим угодам, щоб не розпалювати ситуацію.

Про це він заявив, виступаючи на нараді послів і постпредів в Москві, інформує Finance.ua.

"Отримують (газ) за так званим реверсом. Ми знаємо, що це за реверс. Це штучний реверс. Ніякого реверсу немає. Як можна по одній і тій самій трубі в один бік подавати – і у зворотному напрямку?" – сказав Путін.

Як зазначив Путін, "не потрібно бути фахівцем в газовій галузі, щоб зрозуміти, що це нереальна справа".

"Нахімічили чогось там з деякими своїми партнерами. Наш газ, по суті, отримують і платять комусь із західних партнерів там, в Європі, які недоотримують цей обсяг", – переконаний президент РФ.

"Ми все бачимо. Ми не робимо ніяких дій на сьогоднішній день, тільки для того, щоб не посилювати ситуацію", – попередив Путін.

Виступаючи на нараді послів, Путін також відзначив, що спільною проблемою стало порушення Україною своїх зобов'язань закупівель блакитного палива: країна відмовляється платити за боргами і вдається до відвертого шантажу, вимагаючи нічим не виправданого зниження ціни на російський газ. "Хоча договір було підписано в 2009 році і сумлінно нами виконувався", – зауважив глава Росії.

Він нагадав, що з 16 червня Україна переведена на режим передоплати і буде отримувати рівно стільки газу, за скільки заплатить. "Сьогодні, оскільки не платять, нічого й не отримують", – констатував президент.

Зараз ви читаєте новину «Ніякого реверсу газу в Україну із Західної Європи немає. Це наш газ - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути