середа, 08 серпня 2012 10:46

Німеччина стала п'ятою країною, яка заборонила ввезення свинини з України

Німеччина стала п'ятою країною, яка заборонила ввезення свинини з України
Німеччина ввела заборону на ввезення свинячих м'ясопродуктів з України. Фото: infa.kharkov.ua

Німеччина ввела заборону на ввезення свинячих м'ясопродуктів з Росії та України через спалах в цих країнах африканської чуми свиней. Для людей ця хвороба небезпеки не становить.

Міністерство сільського господарства ФРН попереджає в'їжджаючих на територію Німеччини з Росії і з України, що слід повністю відмовитися від перевезення м'яса, ковбас, сала та інших продуктів зі свинини. Це пов'язано зі спалахом в цих країнах африканської чуми свиней, йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті міністерства у вівторок, 7 серпня.

У Німеччині та Європейському Союзі вже раніше вживалися заходи щодо недопущення проникнення чуми на територію ЄС, ввезення живих свиней і м'ясопродуктів зі свинини заборонене, на кордонах посилено контроль. Однак збудник хвороби може бути перевезений в продуктах харчування, пояснюється в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро набрав 1 копійку на купівлі, курс долара опустився на 0,6 копійки

Декількома днями раніше стало відомо, що тимчасова заборона на ввезення свинини із Запорізької області України ввели Росія і Білорусь, а Литва і Молдова заборонили ввезення м'яса з усієї території України. Тим часом німецькі експерти зауважують, що африканська чума проникла на територію України саме з Росії.

Для людини ця хвороба нешкідлива, проте смертельно небезпечна для свиней - у них підвищується температура, починається кашель і посиніння шкіри. 9 з 10 заражених свиней гинуть внаслідок розвитку хвороби, повідомляє агентство DAPD.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина стала п'ятою країною, яка заборонила ввезення свинини з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути