четвер, 24 жовтня 2024 09:43

Незабаром може подорожчати популярний продукт

Незабаром може подорожчати популярний продукт
Незабаром подорожчають усі види м'яса. Фото: pixabay.com

В Україні незабаром може подорожчати м'ясо.

Експерти пов'язують подорожчання з підвищенням податків, здорожчанням кормів і підвищенням тарифів, зокрема, на електроенергію, передає ТСН.

"Ціни на м'ясо найближчим часом можуть підняти, найбільше подорожчає свинина - до 15%. Загалом курятина, мабуть, зросте несуттєво - це десь зростання буде в районі 5-8% найближчий місяць-два. Свинина може зрости десь на 10-15%. А по яловичині я думаю, що більше 8% не піде", - заявив аналітик Максим Гопка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро рвонув униз, що з доларом

Водночас член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин вважає, що радикального стрибка цін чекати не варто.

"Це суттєві ризики, оскільки через війну в Україні скоротилося населення і його реальні доходи. У нас із вами у 2022 році - 25% реальних доходів населення, за 23-24 роки ми трохи наростили. І якщо ми рахуємо контрольні цифри 2025 року, тих, що лягли в проєкт бюджету, у нас заморожуються соціальні стандарти за умови інфляції в 10%", - пояснив він.

10 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні закон про збільшення податків.

Основне положення законопроєкту - підвищення військового збору з 1,5% до 5%. Під час розгляду поправок нардепи відмовилися підвищити військовий збір для військовослужбовців, для них зберігається ставка 1,5%. Запроваджується військовий збір для фізичних осіб-підприємців.

Закон також передбачає встановлення ставки податку на прибуток для банків за 2024 рік у розмірі 50% (замість 25%) і підвищення ставки податку на прибуток підприємств для небанківських фінансових установ (крім страховиків) до 25% із 2025 року.

Зараз ви читаєте новину «Незабаром може подорожчати популярний продукт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути