Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2013 13:57

Nemiroff: Нардепи вимагають дій від губернатора Вінничини

Народний депутат України від КПУ Оксана Калетник призвала голову Вінницької обласної держадміністрації Івана Мовчана негайно вжити заходи по відновленню нормальної роботи реєстраційної служби в місті Немирові.

Про це йдеться в заяві нардепа.

За її словами, державний реєстратор Немирівського району Олег Чухно вже декілька місяців поспіль не з'являється на робочому місці, посилаючись на хворобу. Тому реєстрація майнових прав в Немирові фактично паралізована, але місцева влада і керівництво області вдають, що цієї проблеми не існує.

"У мою адресу поступають скарги від жителів Немирова, від нотаріусів, про те, що вони не можуть своєчасно і в повному об'ємі проводити операції по реєстрації майнових прав, тому що державний реєстратор або загадково зникає, або хворіє, і ця епопея триває вже декілька місяців, – заявила Оксана Калетник. – При цьому невидимий для суспільства державний реєстратор Чухно напевно не забуває отримувати заробітну плату державного службовця вчасно і в повному об'ємі, хоча фактично не виконує своїх обов'язків".

На її думку, причина такої поведінки державного реєстратора може бути пов'язана з тривалим корпоративним конфліктом на місцевому горілчаному заводі ("Nemiroff").

"Якщо це дійсно так, поведінка чиновника має отримати належну оцінку з боку керівництва Державної реєстраційної служби. Адже ніхто не заперечуватиме, що державний службовець у жодному випадку не повинен ставати на бік тієї або іншої сторони конфлікту, він зобов'язаний виконувати покладені на нього функції і працювати на потреби місцевої общини", – заявила народний депутат.

Вона обурена і тим фактом, що місцева влада спокійно спостерігає за цим беззаконням і не робить нічого, щоб вирішити проблему.

"Я закликаю губернатора Вінницької області пана Мовчана негайно прийняти заходи і вирішити це питання, чим забезпечити законні права жителів Немирова на проведення реєстраційних і майнових операцій. А голову райдержадміністрації Петра Міхайленко – доповісти йому про те, що відбувається насправді, – відзначила Оксана Калетник.

При цьому нардеп сумнівається, що губернатор не в курсі ситуації, що склалася. "Хоча ні за що не повірю, що губернаторові про цю проблему невідомо!", - відзначила вона.

"Бездіяльність влади автоматично означає, що вона стає на той або інший бік корпоративного конфлікту", – підсумувала Калетник.

Як повідомляли ЗМІ, 10 липня Вищий господарський суд України поставив крапку в спорі між колишнім менеджментом ДП "УВК "Nemiroff" і власником підприємства компанією Nemiroff Holdings Limited, і остаточно відсторонив сім'ю Глусь від управління українською дочірньою структурою холдингу. Не дивлячись на це, екс-менеджмент, за сприяння голови Немирівської РДА Михайленка і реєстратора Чухно, продовжує утримувати контроль над підприємством.

Крім того, 4 вересня 2013 року прем'єр-міністр України Микола Азаров направив офіційне розпорядження з вимогою негайно виконати всі судові рішення, у тому числі рішення Вищого господарського суду, Вищого адміністративного суду України і відкриті виконавчі провадження про внесення до державного реєстру запису про зміну генерального директора ДП УВК Nemiroff. Проте державний реєстратор Чухно проігнорував цю вимогу.

 

Зараз ви читаєте новину «Nemiroff: Нардепи вимагають дій від губернатора Вінничини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути