понеділок, 12 червня 2017 13:43

НБУ скасував обмеження на переказ коштів за кордон

НБУ скасував обмеження на переказ коштів за кордон
Нацбанк дозволив здійснювати переказ коштів за кордон без обмежень Фото: dt.ua

Національний банк України скасував обмеження на переказ коштів за межі України для фізичних осіб. До сьогодні не можна було пересилати більш як 150 тис. грн у місяць.

"У рамках концепції нової моделі валютного регулювання НБУ планує поступово пом'якшити адміністративні обмеження на ринку бізнесу, банків і фізичних осіб. Зараз продовжує діяти низка обмежень НБУ для громадян і бізнесу, враховуючи обов'язковий продаж 50 процентів валютної виручки, попереднє депонування гривні для купівлі валюти за заявками клієнтів, одноденний ліміт купівлі готівкової валюти фізособами в еквіваленті 150 тисяч гривень у день і одноденний ліміт на зняття готівки з валютного рахунку в еквіваленті 250 тисяч гривень у день", - повідомляє УНІАН.

Відсьогодні банкам дозволили обмін валюти без обмежень щодо груп класифікатора іноземних валют та банківських металів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар перетнув нову позначку в обмінниках

Нацбанк регулярно викуповує валюту на міжбанку. Цим не дає можливості суттєво зміцнитися гривні. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст Олександр Охріменко.

"Якщо НБУ буде і далі скуповувати долари, то на міжбанку американська валюта коштуватиме 26 гривень. В обмінниках - 25,4 гривні. Якби НБУ не викуповував надлишок валюти, долар вже міг коштувати 20 гривень", - говорить Охріменко.

Зараз ви читаєте новину «НБУ скасував обмеження на переказ коштів за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути