середа, 29 березня 2017 13:54

Назвали зарплати керівників найбільших компаній

Назвали зарплати керівників найбільших компаній
Українські топ-менеджери заробляють вдвічі менше, ніж іноземці. Фото: cdn.playbuzz.com

Українські топ-менеджери заробляють $7 тис. на місяць. Іноземці на аналогічних посадах отримують удвічі більше.

Це дослідили в аудиторській компанії EY і рекрутинговій компанії Boyden Global Executive Search, повідомляє Delo.ua.

"Розмір зарплати топ-менеджерів в Україні безпосередньо залежить від розміру компанії. Зарплати у великому бізнесі втричі вищі, ніж у малому і середньому.

Переважно українські топ-менеджери отримують зарплату в гривнях. Доходи іноземців прив'язані до валюти", - зазначають дослідники.

Згідно з даними EY, середній фіксований дохід українського топ-менеджера - $85 тис. на рік. Середній загальний дохід з бонусами становить $114,8 тис. Доходи іноземців в Україні за рік - $242,2 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредит на домашні електростанції дають під 0,01% річних

Фіксована частина доходів 2016 року порівняно з минулим зросла в українських топ-менеджерів на 17%, а в іноземних - на 7%. При цьому бонуси в українських менеджерів впали на 22%, а в іноземців зросли на 44%. Зменшення бонусів залежить від сфери, в якій працює компанія. Найменше у FMCG-сектору (товари повсякденного вжитку - побутова хімія, посуд, дрібна електроніка. - Gazeta.ua).

Найвищі заробітні плати отримують топ-менеджери з таких секторів, як телекомунікаційні послуги, фінанси, нерухомість та агро/агрохімія. Найнижчі доходи в управлінців в автомобільної галузі та логістиці.

Cередній річний дохід керівника із FMCG-сектору становить $121 тис., фармації - $145,5 тис., банків - $243 тис., телекомунікаційних послуг - $345 тис., автомобільної галузі - $40,5 тис.

13% опитаних топ-менеджерів - жінки. Вони у середньому заробляють $97,8 тис. на рік.

Реальна заробітна плата в Україні в лютому 2017 року збільшилася на 18% порівняно з лютим 2016-го, на 2,3% порівняно із січнем 2017-го.

Середня номінальна заробітна плата штатних працівників у лютому 2017-го порівняно із січнем 2017-го зросла на 3,3%, у річному вимірі - на 35,4%. Становить 6 209 грн, тоді як у січні 6 008 грн, грудні 2016 року - 6 475 грн, листопаді - 5 406 грн. Про це повідомила Державна служба статистики.

Зараз ви читаєте новину «Назвали зарплати керівників найбільших компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути