середа, 29 березня 2017 12:09

Кредит на домашні електростанції дають під 0,01% річних

Кредит на домашні електростанції дають під 0,01% річних
На домашні електростанції держбанк дає мільйон гривень. Фото: np.org.ua.

Мільйон гривень кредиту дає Укргазбанк на купівлю і встановлення "домашніх" сонячних електростанцій, сонячних колекторів та теплових насосів. Позика можлива на 5 років під 0,01% річних.

Про це повідомляє прес-служба Укргазбанку.

Як зазначає заступник голови правління Укргазбанку Інна Тютюн, домашня сонячна електростанція - це реальна можливість забезпечити енергетичну незалежність своєї родини і привабливий бізнес-проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк знизив курс долара

"Домогосподарство може не лише задовольнити власні енергопотреби, а й продавати надлишки у загальну електромережу за "зеленим тарифом", який сьогодні для сонячних електростанцій становить 0,18 євро за 1 кВт/год. Встановивши на даху будинку СЕС, можна забезпечити додатковий щомісячний дохід у 10 тисяч гривень" - розповіла Тютюн.

Сонячні колектори та теплові насоси генерують тепло з повітря або землі. Забезпечують домогосподарство теплою водою та опаленням.

Послугу надають в рамках кредитної програма "ЕКО-енергія", розробленої Укргазбанком у рамках реалізації стратегії екобанкінгу. Вона передбачає втілення в життя проектів, пов'язаних з ефективним використанням ресурсів, альтернативною енергетикою та зменшенням шкідливого впливу на довкілля.

Олег Мокрянський з Ладижина продає електроенергію державі по 6,5 грн. Два роки тому він купив електростанцію та уклав договір з "Вінницьким обленерго". Така станція забезпечує всі його власні потреби. Чоловік встановив електростанцію на даху свого будинку.

Зараз ви читаєте новину «Кредит на домашні електростанції дають під 0,01% річних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути