вівторок, 09 січня 2018 11:33

Назвали найнебезпечніші професії

Назвали найнебезпечніші професії
До списку найнебезпечніших потрапили професії будівельника, лісоруба, кур'єра та ін. Фото: pogliad.ua

Сьогодні ринок праці в Україні потребує робітничих кадрів. Серед затребуваних професій – зварювальники, токарі, столярі, інженери, кухарі та офіціанти.

Експерти склали перелік найнебезпечніших професій у світі. Водночас, така робота може бути не просто цікавою, а й добре оплачуваною, пише ubr.ua.

Дояр змій

Доярі змій добувають отруту з певних видів змій. Отрута — важлива сировина для медичних досліджень.

Будівельник

Попри те, що будівельники використовують захисне обладнання, їхня робота залишається небезпечною. Робітникам доводиться працювати на висоті, використовувати різноманітні будівельні інструменти.

Кур'єр

Професія кур'єра вважається небезпечною в багатьох країнах світу. Так, ти ніколи не знаєш, кому наступного разу доведеться передати посилку. Крім цього, кур'єрів часто грабують.

Родео-наїзник

Робота стала популярною в кінці 90-х років. За 8-секундне шоу можна отримати чималі гроші. Однак, за статистикою, родео-наїзник отримує одну травму за кожних 15 спроб осідлати бика.

Гірський провідник

Робота гірського провідника полягає не тільки в тому, щоб вказувати дорогу. Він носить важке спорядження. Першим проходить небезпечний маршрут і несе відповідальність за безпеку інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зросли страхові виплати за нещасні випадки на виробництві

Виробництво мікрочіпів

Для виробництва комп'ютерних чіпів використовується ряд небезпечних хімічних речовин. Наприклад, миш'як. Робота не несе негайний смертельний результат. Щоправда, довгострокові наслідки включають викидні, вроджені дефекти, респіраторні захворювання і рак.

Військовий кореспондент

Список небезпек професії включає викрадення, тортури і вбивство. Коли ви перебуваєте в епіцентрі бойових дій, вас сприймають як ворога, а не журналіста.

Робота на нафтовій платформі

Бурильники працюють з однією з найбільш легкозаймистих речовин в світі. Іноді вони працюють 16 годин поспіль або навіть цілиодобово. Пожежі і вибухи, утоплення перебувають у списку найпоширеніших смертей на бурових.

Лісоруб

Лісоруб є однією з найнебезпечніших професій, оскільки смертність у ній в 20 разів вища, ніж в будь-якій іншій професії. Ви щодня повинні мати справу з тяжкими бензопилками. В результаті більшість смертей відбуваються через відмову обладнання та падіння дерев.

Держстат визначив найвисокооплачуваніші професії в Україні. Найвищий рівень заробітної плати у громадян, що працюють у сфері авіаційного транспорту, - в середньому 29 610 грн. На 2-му місці за рівнем зарплат фінансисти і страховики - 12 521 грн. Замикають топ-трійку працівники телекомунікаційної сфери - 11 557 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнебезпечніші професії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути