середа, 20 червня 2018 15:37

Назвали регіон, де продають найдешевші помідори

Назвали регіон, де продають найдешевші помідори
В Україні врожай цього року зібрали раніше. Тому томати стали швидко дешевшати. За останній тиждень ціна впала в півтора рази. Фото: Тижневик "ЕХО"

В Україні дешево помідори продають на львівських ринках — по 12-13 грн/кг. Томати привозять із Закарпаття. У місцях вирощування вони коштують 9-10 грн/кг.

У Харкові пропонують помідори із Запорізької та Херсонської області, а також з місцевих господарств. Ціна залежить від сорту. За кілограм звичайних червоних томатів просять 25 грн, жовті або рожеві коштують вдвічі дорожче, пише "Сегодня".

В Одесі кілограм місцевих помідор коштує 25 грн. Ізмаїльських - 40 грн.

У столиці червоні томати продають від 30 грн/кг. За рожеві і жовті просять не менш ніж 45 грн/кг. До Києва помідори везуть з Херсона, Мелітополя та Ізмаїла.

За словами фахівців, зараз продають тепличні помідори. Щоправда врожай цього року зібрали раніше. Тому томати почали швидко дешевшати. За останній тиждень ціна впала в півтора рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти із споживчого кошика, які подешевшали

"Україна переважно експортує помідори в Білорусь. Там на сьогодні утворилося дуже велика пропозиція власної продукції. Тому експортні ціни впали. Це вплинуло на ціни на внутрішньому ринку", - каже експерт плодово-овочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

Нового здешевшання варто чекати, коли дозріють домашні томати.

В Україні за тиждень огірки подешевшали в середньому на 40%. Кілограм коштує вдвічі дешевше, ніж у першій половині червня минулого року. Оптовики закуповують огірки по 3-4 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Назвали регіон, де продають найдешевші помідори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути