пʼятниця, 13 квітня 2018 17:03

Назвали продукти, які подорожчали найбільше

Назвали продукти, які подорожчали найбільше
У відсотковому еквіваленті найбільше подорожчала морква, буряк, капуста, картопля і цибуля. Фото: Українські Новини

За березень стрімко подорожчали овочі та м'ясо. Найбільше додали в ціні морква, буряк, капуста, свинина, яловичина та варена ковбаса.

"Кілограм моркви за березень подорожчав на 3 гривні. На початок квітня її у середньому продають по 10,9 гривень за кілограм. Буряк додав 2,8 гривні. У середньому коштує 10,9 гривень за кілограм. Капуста подорожчала до 7,5 гривень за кілограм. Ціна виросла на 1,6 гривню", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Серед м'яса найбільше, на 1,9 грн, подорожчала свинина. Її середня ціна в Україні – 109,8 грн за кг. Яловичина за перший весняний місяць додала 1,8 грн. Коштує 122,2 грн за кг. На 1,6 грн за кг подорожчала варена ковбаса. Середня ціна виросла до 85,4 грн за кг.

"У відсотковому еквіваленті найбільше подорожчала морква, буряк, капуста, картопля і цибуля. Тобто весь борщовий набір. Морква додала в ціні 38%, буряк - 35%. Капуста подорожчала на 27%, картопля — на 10%, цибуля — на 9%", - додав Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яйця коштують найдорожче за останні 5 років

Він зауважив, що до п'ятірки лідерів по зростанню ціни наближаються яблука. Вони подорожчали на 1,5 грн, або 8%. Коштують 19,7 грн за кг. Морожена риба додала в ціні понад 1 грн — 68,5 грн за кг. Практично усі молочні вироби за березень подорожчали на 50 коп. Відтепер кілограм м'якого сиру коштує 91,5 грн, сметани – 52,2 грн.

"Водночас настрій пересічному українцю може підняти здешевлення на 80 копійок гречки. Крупа у середньому коштує 20 гривень. Також зменшилася ціна на цукор — 20 копійок на кілограмі. Тепер коштує 15,3 гривні", - резюмував експерт.

За рік на 17% зменшилась купівельна спроможність українців, які отримують доходи до 3723 грн. Це при тому, що мінімальна зарплата зросла на 16% - з 3200 до 3723 грн.

Зараз ви читаєте новину «Назвали продукти, які подорожчали найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути