пʼятниця, 26 липня 2019 21:10

Назвали популярні курорти, де відпочивають українці

Назвали популярні курорти, де відпочивають українці
В Україні відпочивають сім'ї з дітьми та літні люди. Молодь подорожує за кордон. Фото: Depositphotos

Літом українці переважно їдуть відпочивати до моря. Рідше обирають Карпати, розповіла Gazeta.ua Анна Костиря, менеджер компанії "Світлана Тур".

"Порівняно з минулим роком відпочинок в Україні подорожчав не більше, ніж на 15%. Цьогоріч найдешевша путівка до моря коштує від 2 тисяч гривень на людину. За ці гроші можна поїхати у Залізний порт чи Скадовськ, що у Херсонській області. Активно їдуть відпочивати у Коблево на Миколаївщині. Тиждень у пансіонаті біля моря без харчування обійдеться 5 тисяч гривень на двох", - каже Анна Костиря.

За її словами, у Карпатах влітку відпочивати дешевше. Там не сезон і котеджі на популярних курортах можна орендувати від 100 грн з людини.

"Відпочити тиждень у Славському Львівської області на двох коштує 9,8 тисяч гривень. У ціну входить харчування. Влітку у Карпатах розваг не менше, ніж зимою. Це і рафтинг, і походи в гори, квадротури, збирання ягід і грибів, є річки для купання. На один день за 470 гривень з людини можна поїхати в Буцький каньйон на Черкащині. За 500 гривень пропонують відпочити на Голубих озерах у Чернігівській області", - пояснює менеджер турфірми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забрали ліцензію у трьох туроператорів

Вона додає, що в Україні відпочивають сім'ї з дітьми та літні люди. Молодь подорожує за кордон.

"Переважно купують путівки у Єгипет. Тижневий відпочинок з перельотом, трансфером та харчуванням коштує $800-$1000 на двох. Це 20-26 тисяч гривень. За 500-600 євро на двох з дворазовим харчуванням можна відпочити в Албанії. Там туристи поєднують морський відпочинок з екскурсійним. Чорногорія, Хорватія коштує 800-1200 євро на двох. Зрідка обирають Об'єднані Арабські Емірати. За путівку доведеться викласти від $2 тисяч. Їдуть у В'єтнам, Таїланд, Мексику. Попит упав на путівки до Туреччини, бо вони подорожчали", - пояснює Анна Костиря.

На відпочинок влітку українці готові витратити від 2 до 30 тис. грн на людину, свідчать результати опитування Finance.ua. 15% опитаних українців скаржаться, що працюють взагалі без відпусток.

Зараз ви читаєте новину «Назвали популярні курорти, де відпочивають українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути