вівторок, 05 червня 2018 17:41

Назвали області з найбільшими боргами по зарплаті

В Україні зареєстровано понад мільйон активних підприємств. 771 компанія не виплачує зарплату своїм співробітникам. Є підприємства, які заборгували виплати одразу 3559 працівникам.

За даними реєстру боржників по зарплатах, найбільше заборгували роботодавці Харківської та Київської області - 53 і 60 млн грн, відповідно. Найменше — Івано-Франківської (0,36 млн грн) і Чернівецької області (0,17 млн грн), пише Opendatabot.

Автор: Opendatabot
  Найбільший зарплатний борг у Київській та Харківській областях.
Найбільший зарплатний борг у Київській та Харківській областях.

Найбільше підприємств з боргами по зарплаті нараховують у Київській і Дніпропетровській областях.

"Якщо роботодавець затримує зарплату, офіційно влаштований працівник може звернутися до суду. Отриманий документ про стягнення заборгованості він передає виконавчому органу за місцем знаходження боржника. Далі починається виконавче провадження по компанії. Після чого юридична особа потрапляє в реєстр боржників", - каже начальник Головного територіального управління юстиції в Києві Станіслав Куценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям дозволили судитись за борги по зарплаті без терміну давності

Заборгованість по зарплаті з підприємств може стягуватися шляхом примусового арешту коштів з рахунків боржника чи арешту майна. Так, майно Миколаївського суднобудівного заводу продадуть, щоб покрити зарплатний борг вище 30 млн грн.

Крім цього, можуть бути арештовані корпоративні права боржника. У тому числі, якщо вони перебувають в інших осіб. Чи накладено штраф.

З 1 квітня 2018 року в Україні запрацював антирейтинг підприємств-роботодавців. Це сприятиме пришвидшенню процесу стягнення заборгованості заробітної плати на користь працівників.

Зараз ви читаєте новину «Назвали області з найбільшими боргами по зарплаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути