середа, 20 вересня 2017 12:30

Назвали області, де найбільше зросли ціни на продукти

Назвали області, де найбільше зросли ціни на продукти
Соціальний хліб найбільше подорожчав на Київщині та Сумщині. Яловичина - в Полтавській області, свинина - у Києві. Фото:io.ua

Лідерами зі зростання цін є Черкащина та Тернопільщина.

"Аналіз даних Держстату за серпень по регіонах показав, що за трьома позиціями продуктів Черкащина та Тернопільщина є лідерами зростання цін. За двома найменуваннями найбільше зросли ціни у Києві, Закарпатській, Миколаївській та Харківській областях", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Соціальний хліб найбільше подорожчав на Київщині та Сумщині. Яловичина - в Полтавській області, свинина - у Києві. Сало на Черкащині додало в ціні 19%, а на Одещині подешевшало на 5%. М'ясо подешевшало на Буковині та Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст розповів, як змінився рівень життя в Україні

Дорогі яйця продають у Херсонській області. Ціна зросла на 81%. На Хмельниччині яйця навпаки подешевшали удвічі.

Молочні продукти найбільше зросли в ціні в Тернопільській, Чернігівській, Чернівецькій, Закарпатській області. Доступні овочі на Волині, Закарпатті, Вінниччині. Дорогі - у Миколаївській, Тернопільській, Черкаській областях.

"У регіонах, які є лідерами з підвищення цін на продукти, влітку змінилась середня зарплата. У Тернопільській та Закарпатській областях вона знизилась на 6 відсотків та 4 відсотки відповідно. У Києві зарплата підвищилась на 3 відсотки, Черкаській області – на 1 відсоток. Можна зробити висновок, що найбільше знизилась купівельна спроможність жителів Тернопільщини. Там зростали ціни на продукти і зменшилась середня зарплата. А виграли волиняни. Бо в них повільно зростали і ціни, і заробітки", - додав Дорошенко.

Після прийняття закону про пенсійну реформу уряд планує цього року знову підвищити мінімальну зарплату. Мінімалка має зрости на 564 грн - до 3764.

Зараз ви читаєте новину «Назвали області, де найбільше зросли ціни на продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути