Ексклюзиви
середа, 28 грудня 2016 11:44

Назвали найпопулярніші шахрайства з картками

Назвали найпопулярніші шахрайства з картками
Телеграф

76% жертв шахрайства з картками розповіли дані про свої платіжні картки по телефону.

Про це повідомляють в Асоціації членів платіжних систем ЄМА.

Найчастіше шахраї телефонують власникам карток під виглядом банківського працівника - у 94% випадків, поліції, Служби безпеки, Національного банку, Пенсійного фонду, благодійної організації. Пояснюють дзвінок перевіркою служби безпеки, блокуванням картки, нарахуванням надбавки до пенсії, придбанням товару. Ніхто з цього переліку не має права просити повідомити карткові реквізити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як розводили українців: сім найпоширеніших шахрайств

У власників банківських карток виманюють секретні дані картки, банківські SMS-паролі або змушують зняти ліміти на грошові операції з карткою. Не можна повідомляти у телефонній розмові номер картки, термін її дії, тризначний код безпеки зі зворотного боку картки. Він потрібен для операцій з платіжною карткою в інтернеті. Крім того, не можна повідомляти паролі з SMS-повідомлень від банку, які потрібні для підтвердження операцій із карткою.

Якщо клієнт банку повідомив комусь карткові реквізити, слід негайно заблокувати картку та повідомити про інцидент до кіберполіції.

У банках є спеціальні системи, які розпізнають шахрайські дії з картками. Якщо ви раніше не користувалися карткою за кордоном, банк запідозрить шахрайство і може заблокувати картку.
Зараз ви читаєте новину «Назвали найпопулярніші шахрайства з картками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути