середа, 21 лютого 2018 11:29

Назвали м'ясо, яке подорожчало найбільше

Назвали м'ясо, яке подорожчало найбільше
Стрімкий ріст вартості продуктів впливає на рівень інфляції. Фото: Днепр Час

За минулий рік усі види м'яса подорожчали від 29% до 80%. Найбільше, на 80%, зросла ціна на сало. Свинина подорожчала на 55%, ковбаса варена – на 34%. Курка в тушці стала дорожчою на 31%, а яловичина – на 29%.

"У порівнянні з минулим роком свинина додала в ціні 39 гривень за кілограм, сало – 32 гривні. Кілограм яловичини подорожчав на 26 гривень. Ковбаса варена і філе курки - на 21 гривню, а курка в тушці – на 13 гривень", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

На кінець січня кілограм яловичини з кісткою в середньому продавали за 117 грн, свинини – за 110 грн. Кілограм філе курятини коштував 92 грн, вареної ковбаси – 83 грн. Сало подорожчало до 72 грн за кг, а тушка курки – до 55 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пообіцяли зниження цін на продукти

"На кінець січня 2018 року м'ясний кошик коштував 529 гривень. В аналогічний період минулого року - 377 гривень. Таким чином, ціна зросла на 40% або на 152 гривні", - додав експерт.

Стрімке зростання вартості продуктів впливає на рівень інфляції.

"Розмір загальної інфляції вже перевищує гранично можливі позначки для втримання передбаченої в бюджеті 9%. Це означає, що уряд вдасться до збільшення мінімальної заробітної плати та підвищення соціальних виплат. Водночас він не робить нічого, щоб зняти причини такого зростання цін", - резюмував Олексій Дорошенко.

У січні 2018 року спостерігалося зростання експорту свинини і м'яса птиці. Україна експортувала 19,69 тис. тонн м'яса птиці і субпродуктів. Ця цифра суттєво перевищує показники, зафіксовані в січні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Назвали м'ясо, яке подорожчало найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути