Ексклюзиви
четвер, 20 серпня 2020 13:01

Назвали країни з великими економічними втратами через пандемію

Назвали країни з великими економічними втратами через пандемію
Бюджетне управління Конгресу США прогнозувало, що для відновлення американської економіки після викликаної пандемією кризи знадобиться близько 10 років. Фото: Pixabay

З найбільшими проблемами під час відновлення економіки після пандемії коронавірусу зіштовхнуться Бразилія, Індія і ПАР.

На ці держави припадає до 10% світового ВВП, там живе п'ята частина населення планети, повідомляє CNBC.

Міжнародний валютний фонд прогнозує, що економіка трьох країн поточного року скоротиться принаймні на 7%. Аналітики Verisk Maplecroft, вважають, що Бразилія, Індія і ПАР схильні до вищого ризику корупції та потенційних масових заворушень, ніж багато хто з їхніх колег по G-20.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп винен у смерті 170 тис. американців - Обама

Росія, Мексика та Індонезія належать до категорії "екстремального ризику" або близькі до неї.

Погана ситуація складається й у країнах Латинської Америки та Карибського басейну. За прогнозами банку Goldman Sachs, у деяких регіонах може статися рекордне скорочення ВВП з часів Другої світової війни. У числі найбільше постраждалих можуть опинитися Мексика, Перу, Чилі та Колумбія.

Бюджетне управління Конгресу США прогнозувало, що для відновлення після викликаної пандемією кризи американської економіки знадобиться близько 10 років. У квітні 2020 року в Morgan Stanley прогнозували, що 2020 року економіка США скоротиться на 5,5% і це буде найбільш різким обвалом з 1946 року. Очікувалося, що безробіття в США у другому кварталі досягне піку 15,7%. Хоча раніше економісти банку очікували, що показник не перевищить 12,8%. Кумулятивна втрата робочих місць досягне 21 млн. Прогнози, опубліковані Бюджетною службою Конгресу, говорили про те, що ВВП США скоротиться на понад 7% у другому кварталі на тлі посилення пандемії коронавірусу. 31 липня 2020 року ВВП США обвалився майже на 33% в перерахунку на річні темпи. Це найглибше падіння з 1947 року.

Станом на ранок 20 серпня, у світі зареєстровано 22 328 069 підтверджених випадків інфікування коронавірусом з початку пандемії. При цьому 14 261 142 хворим вдалось одужати. Про це свідчать дані Університету імені Джонса Гопкінса. Україна у світовому переліку посіла 15-те місце й випередила Китай, звідки й поширився вірус, за кількістю підтверджених інфікованих - 98 658 проти 89 527.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни з великими економічними втратами через пандемію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути