пʼятниця, 15 травня 2020 16:28

Назвали країни, де українці зможуть відпочити цього літа

Назвали країни, де українці зможуть відпочити цього літа
Українських туристів готові приймати у Єгипті, Туреччині. Фото: pixabay.com

Цьогоріч українські туристи зможуть подорожувати в Єгипет, Туреччину і Грузію.

"Туристичний сезон цього року буде. Можливо, він навіть почнеться раніше, ніж очікуємо. Багато країн готові приймати туристів. Деякі країни говорять про 1 липня. Але перед цим вони планують відпрацювати туристичні нові протоколи, поселення і проживання в готелях на своїх громадянах", - повідомив президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудіч, пише УНН.

За його словами, є кілька європейських країн, які не сильно постраждали від коронавірусу і готові приймати українських туристів - Греція, Кіпр. Також ще Балканські країни - Хорватія і Чорногорія.

"Якщо туриста застане новий спалах Covid-19 в іншій країні, й аеропорти будуть закриті - хвилюватися не варто. Людей вивозитимуть і, напевно, цього разу більш організовано. Уже налагоджені місця для обсервації, визначення хворих", - каже Рудіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готелі відмовляться від шведського столу після закінчення пандемії

Додає, що будуть прописані нові правила проживання в готелях, перельотів. Водночас авіакомпанії відмовилися літати з порожнім середнім місцем в літаку.

"Якщо турпоїздка скасується - гроші залишаться на депозиті у туроператора і авіакомпанії, і ними можна буде скористатися в майбутньому", - наголосив Рудіч.

Проєкт рішення про поступове зняття внутрішніх обмежень на пересування, введених у зв'язку з пандемією коронавірусу, підготувала Європейська комісія, яка є виконавчим органом ЄС. Таким чином в Європі планують пожвавити сектор перевезень і туризму, що зазнали значних збитків.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, де українці зможуть відпочити цього літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути