вівторок, 20 листопада 2018 16:30

Назвали гроші, які підробляють найчастіше

Назвали гроші, які підробляють найчастіше
У 2018 році порівняно з минулим роком банкноти номіналом 500 гривень стали підробляти рідше. Фото: agropolit.com

В Україні найчастіше підробляють банкноти номіналом 500,100 і 50 грн.

У січні-вересні 2018-го кількість і сума вилучених з обігу підроблених банкнот скоротилася на 35% і 48% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомила прес-служба Нацбанку.

Щоправда, порівняно з 2017 роком спостерігається незначне зростання кількості вилучених банкнот номіналом 100 та 200 грн. Купюри номіналом 500, 20 і 50 грн підробляти стали рідше.

81% підроблених банкнот гривні мають низьку якість. Вони виготовлені за допомогою струменевих чи лазерних принтерів. Решта 19% підробок виготовлені поліграфічним способом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про перспективи гривневих депозитів

Серед іноземної валюти найчастіше підробляють долари США - 79,1% від загальної кількості таких банкнот. Фальшиві євро займають 16,6%, російські рублі - 4,2%, фунти стерлінгів - 0,1%.

Підроблені банкноти національної та іноземної валюти вилучають без відшкодування їхньої вартості. Про це повідомляють Національну поліцію.

Минулоріч кількість вилучених з обігу підроблених банкнот гривні становила 0,00036% від загальної кількості готівки. На 1 млн справжніх банкнот припадало близько 3,6 шт підробок. У країнах ЄС за підсумками 2017-го цей показник становив близько 33 шт. підроблених банкнот євро.

Зараз ви читаєте новину «Назвали гроші, які підробляють найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути