вівторок, 06 серпня 2019 09:28

Назвали ціну найдорожчої пам'ятної монети України

Назвали ціну найдорожчої пам'ятної монети України
Ювілейна монета "25 років незалежності України" коштує 166 779,00 грн. Фото: unian.ua

Ювілейна монета "25 років незалежності України" стала найдорожчою у першому півріччі 2019-го. Її вартість на аукціоні становила 166 779,00 грн.

Це золота пам'ятна монета номіналом 250 гривень із серії "Відродження державності". Її випустили 2016-го тиражем 400 штук. Про це УНН повідомила прес-служба НБУ у відповіді на запит.

На аверсі на матовому тлі напис півколом "Україна" (угорі), номінал "Двісті п'ятдесят гривень" (унизу). У центрі на дзеркальному тлі у колі зі стилізованого рослинного орнаменту - малий Державний Герб України та рік карбування монети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася нова монета

На реверсі монети на тлі стилізованого букета зображено мапу України з жовто-блакитним прапором (елемент оздоблення - емаль) і написи "25 років" (над мапою), "Незалежності України".

6 серпня Нацбанк запустить у грошовий обіг України нову пам'ятну монету номіналом 20 гривень. Вона увійде до серії "Княжа Україна", і присвячена даті - "1000 років від початку правління київського князя Ярослава Мудрого".

Зараз ви читаєте новину «Назвали ціну найдорожчої пам'ятної монети України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути