пʼятниця, 06 листопада 2020 10:13

Наступного року українці зможуть придбати житло під 5-7%

Наступного року українці зможуть придбати житло під 5-7%
Перший внесок має складати не менше 20%. Фото: pixabay.com

З наступного року українці зможуть взяти іпотеку під 5-7% річних на строк від 60 до 240 місяців. Пільгова програма "Доступна іпотека" передбачає кредитування на суму до 2 млн грн.

Низькі ставки будуть фіксовані протягом усього строку дії кредитного договору. Перший внесок має складати не менше 20%. Також програмою передбачено певні вимоги до житла і обмеження по площі: на одну особу не більше 52 кв. м. Йдеться насамперед про первинний ринок житла, розповів міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє "Мінфін".

Водночас, програма запроваджує фінансовий лізинг на строк до 20 років з відсотковою ставкою близько 5% річних і без сплати першого внеску. Зазначений напрямок фінансування буде спрямований на збереження робочих місць, сприяння в забезпечені житлом військових, поліцейських та інших службовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відстань до метро впливає на ціну квартири: де найдорожче і найдешевше

На 1-му етапі передбачається надати 12,5 тис. іпотечних кредитів і придбати 18,8 тис. квартир у фінансовий лізинг.

Міністр зазначив, що наразі створюється спеціальна компанія, яка буде докапіталізована урядом і зможе забезпечити створення фінансово-кредитних механізмів, а саме запустити іпотечне кредитування і фінансовий лізинг на житло на прийнятних умовах.

Частину сплачених відсотків за користування іпотечним житловим кредитом можна повернути, скориставшись правом на податкову знижку.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року українці зможуть придбати житло під 5-7%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути