середа, 28 жовтня 2020 14:04

Як повернути частину коштів за користування іпотечним кредитом

Як повернути частину коштів за користування іпотечним кредитом
Частину сплачених відсотків за користування іпотечним житловим кредитом можна повернути. Фото: pixabay.com

Частину сплачених відсотків за користування іпотечним житловим кредитом можна повернути, скориставшись правом на податкову знижку.

Платник податку може зробити це за наявності документального підтвердження витрат, повідомляє Головне управління ДПС у Київській області

У переліку документів - кредитний договір і нотаріально завірений договір іпотеки; відповідні платіжні документи, де чітко визначено суму сплачених відсотків за користування іпотечним кредитом, прізвище, ім'я, по-батькові платника податку як платника цих процентів (рахунок із відбитком каси про перерахування коштів, платіжне доручення банку з відміткою про перерахування коштів). Також паспорт платника податку з позначкою про реєстрацію за місцезнаходженням житлового будинку (квартири, кімнати), щодо якого оформлено іпотечний житловий кредит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартири в новобудовах подорожчали: скільки коштує житло

Копії документів можна отримати з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу. Але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом України.

У липні-вересні попит на іпотеку серед населення у банках рекордно зріс. Для такого типу кредитів у цей період був і найвищий рівень схвалення заявок.

Зараз ви читаєте новину «Як повернути частину коштів за користування іпотечним кредитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути