Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2015 14:28

Наступного року хостелів побільшає на третину - експерт

Наступного року хостелів побільшає на третину - експерт

За даними сайту booking.com, в Україні у грудні 2015 року працює 222 хостелів. Ще торік вони були лише в містах-мільйонниках, тепер є і в менших обласних центрах, і навіть туристичних райцентрах - Коломиї, Мукачевому, Кам'янці Подільському. Про це Gazeta.ua розповів директор франчайзингової мережі Dream Hostels Максим Маєвський.

"У Кризу багатьом українцям відпочинок за кордоном не по кишені, вони почали активно освоювати внутрішній туризм. Поїхали в першу чергу в Карпати, Львів та Одесу. Цього року люди дізналися, що таке хостел. Ними стали активно користуватися не тільки молодь, а й люди за 40. Це і туристи, і ті, хто приїхав у відрядження", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ назвали найдешевшим для туристів містом Європи

За словами Максима Маєвського, хостели мають значний потенціал. Проживання в них майже вдвічі дешевше, ніж в готелях та квартирах з подобовою орендою. З наступного року наростатиме кількість хостелів, а після насичення ринку почнеться змагання за якість послуг. Тоді гості за ту ж ціну матимуть змогу обирати кращий сервіс.

"Безумовно, ринок хостелів наступного року розширюватиметься. Ріст буде близько 30 відсотків. У 2016 році ми очікуємо, що хостели з'являться у решті обласних центрів - Рівному, Хмельницькому, Житомирі, Сумах і Кіровограді. Недооціненими є Дніпропетровськ, де тільки сім хостелів, Вінниця з двома маленькими хостелами, Запоріжжя із одним хостелом на 760 тисяч населення. І навіть Одеса, де чимало хостелів відкриваються навесні й закриваються на зиму", - вважає директор мережі хостелів.

Нагадаємо, найбільше хостелів нараховують у Києві - 84, Львові - 64 та Одесі 21.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року хостелів побільшає на третину - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути