пʼятниця, 09 серпня 2013 09:00

Нардеп придумав, як полегшити життя платникам єдиного податку

Нардеп придумав, як полегшити життя платникам єдиного податку
"Власні кошти" не вважатимуть доходом фізичної особи - платника єдиного податку. Фото: chplawyer.org

На початку серпня народний депутат від фракції "Батьківщина" вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонуються зміни до Податкового кодексу. Документ уточнює склад доходу для платників єдиного податку - фізичних осіб.

Про це Gazeta.ua повідомили у консалтинговій компанії "Де Факто".

Сьогодні, якщо фізична особа - платник єдиного податку вносить власні кошти на розрахунковий рахунок, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, то вони включаються до його доходу.

У разі прийняття згаданого вище законопроекту "власні кошти" не вважатимуть доходом фізичної особи - платника єдиного податку.

У пояснювальній записці нардеп вказує, що джерелом походження власних коштів може бути: дохід від реалізації власної нерухомості, податок з якого вже сплачений; заробітна плата, отримана за основним місцем роботи чи за сумісництвом, податок з якої вже сплачений; дохід від продажу корпоративних прав чи інших цінних паперів, податок з якого вже сплачений; інші непідприємницькі доходи, податок з яких сплачений у встановленому порядку. І в такому випадку фізична особа - платник єдиного податку у разі внесення власних коштів з одним із вищевказаних джерел походження на свій поточний рахунок, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, змушена здійснювати подвійне оподаткування.

Прийняття змін до Податкового кодексу дозволить уникнути судових суперечок між підприємцями та контролюючими органами, сприятиме розвитку малого підприємництва та спрощенню діяльності платника єдиного податку - фізичної особи, вважають у "Де Факто".

Зараз ви читаєте новину «Нардеп придумав, як полегшити життя платникам єдиного податку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути