понеділок, 09 серпня 2021 10:59

Накопичувальна пенсія в Україні: пропонують створити державний фонд

У Мінфіні пропонують створити новий орган для страхування ризиків в системі обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення. Він може бути аналогом Фонду гарантування банківських вкладів.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Накопичувальна пенсійна система буде функціонувати як додаткова до наявної солідарної
Накопичувальна пенсійна система буде функціонувати як додаткова до наявної солідарної

"Треба сконцентрувати особливу увагу на страхуванні ризиків накопичувальної системи, як це діє по банківських депозитах. Для того, щоб до накопичувальної системи була довіра з боку громадян, на початковому етапі необхідно зробити державу активним учасником такої системи та страхувати її ризики, як це діє по депозитах. Важливо, щоб перший накопичувальний етап реалізувався за допомогою державних інституцій, а вже на другому етапі створити основу для децентралізації системи пенсійного накопичення", - розповів міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Накопичувальна пенсійна система функціонуватиме як додаткова до наявної солідарної. Це означає, що накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної. Розмір солідарної при цьому не зменшиться, пише OBOZREVATEL.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На чиновників гроші знайдуть, а на пенсії немає"

"Плануємо створити Державний накопичувальний фонд, який на початку буде єдиним для всіх, гарантування вкладів цього фонду буде стовідсотковим", - зауважив пізніше Марченко у Facebook.

2 червня Кабмін ухвалив постанову про створення робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Уряд працює над впровадженням другого рівня пенсійної системи. Вона передбачає зниження податків, які платять українці в бюджет. Податки спрямовуватимуть на особисті пенсійні рахунки людей, де інвестуватимуться та примножуватимуться. Так само не буде жодних додаткових нарахувань для бізнесу. Після виходу на пенсію людина отримає свої кошти. Це буде додатковий дохід до державної солідарної пенсії. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Накопичувальна пенсія в Україні: пропонують створити державний фонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути