неділя, 16 вересня 2012 01:30

"Найвигідніше гроші класти на депозити у гривнях", - банкіри

Вчора на обговоренні теми про те де і як краще зберігати гроші банкіри розповіли, що зберігати кровні можна у золоті, облігація, валюті та пояснили у чому різниця.

"Вважаю, що на сьогодні розміщення коштів на депозити у гривнях - це один із тих інструментів, які не тільки дозволять населенню забезпечитися від валютних коливань, а ще й заробити на відсотках, примножити свої гроші, - сказав представник "Правекс-банку" Володимир  Чорненький. – 100 тисяч гривень розмістити на 12 місяців під 20% річних, відповідно людина отримає 20 тисяч прибутку за рік, тобто загальна сума, яку буде мати громадянин – 120 тисяч. Якщо ці ж кошти вкласти в доларах США, то він отримає дохід від 13 145 доларів при ставці 7 відсотків. Тобто це курс при якому людина не буде втрачати. Так само можна зробити розрахунки й на 6 місяців й побачити, що вкладати гроші на депозити у гривнях на сьогодні найвигідніше".

 

Інші експерти погоджуються із Чорненьким, проте розповіли й про інші способи конвертування грошей.

"Зараз Національний банк України розробив такий інструмент вкладів, як інвестиційні монети, - сказав Іван Гаврилець, начальник львівського облуправління Нацбанку. – Інвестиційні монети – це ще зовсім новий інструмент. Він зараз реалізовується через ділерів. У нас було близько 20 монет одноунцієвих золотих по Львову, близько 50 штук срібних.  Майже усі монети уже розкупили.  Зараз вирішено, що реалізовувати ці монети буде територіальне управління. Це добре, бо ми не будемо встановлювати ніякої маржі. А ціна на ці монети формується фактично з ціни на міжнародному ринку на метал плюс невеличка маржа на виготовлення".

У золото гроші радять вкладати на довгий термін.

"Ціна на золото на міжнародних ринках з двохтисячного року виросла дуже гарно, - зазначив чоловік. -  Але, якщо ви хочете отримати дохід від вкладу в золото, то це на довгу перспективу. Золото зростає поступово в ціні. Але це на далеку перспективу, на років 5-10. У нього не такий великий дохід, як від депозитів. Ще є облігації внутрішньої державної позики, які випускає міністерство фінансів. Одна облігація в гривнях тисячу вартує номінал, а в валюті тисячу доларів. Дохідність там приблизно однакова. Що в валюті 9,3, що в національній валюті 9".

Також експерти пояснили, що в золоті гроші також можна тримати по-різному.

"Золото є готівкове, яке ти купляєш у банківських зливках, так і можна розмістити золото на депозит, придбавши його у банку, - зазначив вважає директор Львівської дирекції "Украгазбанку" Олег Василишин. – Депозит зараз дає в районі 4-5% річних. Відповідно для себе треба з'ясувати чи вигідніше на депозит чи купити готівково й зберігати у банківській ячейкі. Стосовно вкладання грошей у нерухомість, то я не думаю, що в швидкому часі нерухомість буде сильно зростати в ціні."

Також банкіри зазначили, що не варто ганятися за валютою, бо часто це буває дуже збитково.

"За 10 днів серпня населення продало 10 мільйонів доларів, а купило 12 мільйонів, - повідомив Іван Гаврилець, начальник львівського облуправління Нацбанку. – А за 10 днів вересня куплено населенням 34 мільйона, а в населення 7 мільйонів. Тобто населення купило 27 мільйонів за завищеними цінами".

Зараз ви читаєте новину «"Найвигідніше гроші класти на депозити у гривнях", - банкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути