Ексклюзиви
пʼятниця, 27 січня 2012 09:34

Найбільші підприємства титанової галузі знову опинилися в руках Фірташа

Найбільші підприємства титанової галузі знову опинилися в руках Фірташа

Співвласник компанії RosUkrEnergo бізнесмен Дмитро Фірташ повернув собі контроль над Іршанським гірничо-збагачувальним комбінатом і Вільногірським гірничо-металургійним комбінатом.

Ці підприємства є найбільшими держактивами в титановій галузі, пише "Комерсант Україна" у публікації "Дмитро Фірташ виграв битву титанів".

Після двох років судових тяжб Фонд державного майна (ФДМ) несподівано погодився пролонгувати договори оренди цих підприємств бізнесменом. Тепер, на думку експертів, розвиток державного титанового холдингу "Титан України" без його участі став практично неможливим.

Про рішення Господарського суду Києва затвердити мирову угоду між Фондом держмайна (ФДМ) і "Кримським титаном" повідомив гендиректор державної холдингової компанії "Титан України" Олександр Нечаєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергоефективність коштуватиме Україні 817 мільйонів

"На підставі мирової підписані додаткові угоди про продовження на п'ять років оренди "Кримським титаном" Іршанського гірничо-збагачувального та Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів", - сказав він.

За його словами, рішення суду датується 24 січня.

У ФДМ офіційно цю інформацію не коментують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв захворів після "напруженої роботи з МВФ"

Проте джерело у фонді стверджує, що, згідно з мировою угодою, компанія погасить заборгованість з орендної плати в сумі 132 млн грн за користування майном підприємств з вересня 2009 року.

Комбінати були передані в оренду "Кримському титану" у вересні 2004 року. Після закінчення її терміну у вересні 2009 року уряд Юлії Тимошенко ухвалив рішення передати їх в держхолдинг "Титан України". "Кримський титан" оскаржував це рішення, вимагаючи пролонгувати договір оренди.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші підприємства титанової галузі знову опинилися в руках Фірташа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути