вівторок, 12 жовтня 2021 22:19

"Нафтогаз" запропонував газ бюджетникам за нижчою ціною

"Нафтогаз" запропонував газ бюджетникам за нижчою ціною
Бюджетні установи на початку опалювального сезону опинилися в скрутному становищі. Фото: fbc.ua/

Бюджетним та релігійним організаціям пропонують купувати газ за фіксованою ціною - 13,7 гривні за кубометр (із транспортуванням та ПДВ – 16,8 гривні). З такою пропозицією виступили у Нафтогазі. Контракт укладається на термін 15 місяців – до кінця 2022 року.

"Бюджетні організації можуть купувати газ у будь-яких постачальників. Але сьогодні значна частина постачальників або пропонує місячну ціну на газ на рівні 30-45 грн за кубометр, або ж взагалі відмовляється від зобов'язань за вже укладеними контрактами з нижчою ціною. Нафтогаз виходить на ринок із пропозицією фіксованої ціни на наступні 15 місяців, яка більш ніж удвічі нижче поточної місячної ціни", - заявив голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко, передає пресслужба компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європі стрімко обвалилася ціна на газ

Також Нафтогаз пропонує виробникам тепла зміни до трирічних контрактів – обсяг газу, який вони потребують для тепло- та гарячого водопостачання бюджетних установ та організацій, зможуть придбати також за ціною 13,7 грн за кубометр (без урахування ПДВ та транспортування).

Бюджетні й комунальні установи в різних регіонах України на початку опалювального сезону опинилися в скрутному становищі, оскільки не можуть закупити газ за пільговою ціною, зафіксованою в меморандумі між місцевою владою та державним монополістом НАК "Нафтогаз України".

Лікарні, школи, військові частини й інші установи вимушені закуповувати газ за ринковими цінами - 35 - 45 грн/м³, хоча мали б це робити за 13,66 грн/м³.

На Одещині, Дніпровщині й Хмельниччині оголосили надзвичайну ситуацію через неможливість постачання газу в бюджетні установи.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" запропонував газ бюджетникам за нижчою ціною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути