Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2012 16:41

"Нафтогаз" викачав 125 тисяч барелів єгипетської нафти

"Нафтогаз" викачав 125 тисяч барелів єгипетської нафти

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" в жовтні-грудні 2011 року видобула на території Єгипту понад 125 тис. барелів сирої нафти.

Про це йдеться в звіті Міністерства енергетики та вугільної промисловості України про виконання плану робіт за минулий рік.

"З 18 квітня 2010 року НАК "Нафтогаз Україна" веде комерційний видобуток і здачу нафти з родовища "HG" східного блоку Алам Ель Шавіш відповідно до умов концесійної угоди. Станом на 23 грудня 2011 року на блоці видобуто понад 685 тис. барелів сирої нафти" , - зазначено в документі.

Згідно з раніше опублікованими даними міністерства, до 30 червня 2011 року на блоці видобуто 454 тис. барелів сирої нафти, до 30 вересня 2011 року - понад 560 тис. барелів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подешевшав на півкопійки, курс євро опустився на 8 копійок - міжбанк

У міністерстві зазначили, що станом на кінець минулого року держхолдингом завершено буріння 25 свердловин і виявлено шість родовищ нафти.

Крім того, "Нафтогаз України" продовжує вивчення можливості освоєння нових родовищ на території Об'єднаних Арабських Еміратів. Держхолдинг завершив буріння пошукової свердловини на сухопутному ліцензійному блоці Аль-Фуджейра. Забій свердловини становить 5531 метрів.

Нагадаємо, "Нафтогаз Україна" з квітня 2010 року веде комерційний видобуток нафти на концесійній ділянці Alam El Shawish Еаst в західній частині Єгипту.

Концесійну угоду на проведення розвідувальних робіт та експлуатацію східного блоку Alam El Shawish Еаst загальною площею 994 кв. км укладено у грудні 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" викачав 125 тисяч барелів єгипетської нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути