субота, 16 листопада 2013 06:56

"Нафтогаз" відновив закупівлі російського газу в обмін на домовленість про реструктуризацію заборгованості - експерт

"Нафтогаз" відновив закупівлі російського газу в обмін на домовленість про реструктуризацію заборгованості - експерт
Валентин Землянський. Фото: radiosvoboda.org

НАК "Нафтогаз України" відновив закупівлі природного газу у російського ВАТ "Газпром" в обмін на домовленість про реструктуризацію заборгованості за спожитий у серпні поточного року газ, вважає незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський.

"Можна припустити , що виходячи зі складного фінансового становища НАК " Нафтогаз України "15 листопада була досягнута домовленість про реструктуризацію заборгованості української сторони за спожитий у серпні поточного року газ" , - сказав він.

Землянський також не виключив, що "Газпром" готовий піти на поступки і в наступні періоди, у разі затримки оплати з боку НАК .

За його словами , в свою чергу українська сторона погодилася і далі купувати російський газ, обсяги імпорту якого можуть скласти близько 2 млрд. куб. м на місяць.

У той же час , відзначив експерт , незважаючи на заяви російської сторони НАК "Нафтогаз України " , згідно з контрактом на транзит , не зобов'язаний закачувати жодних обсягів у свої ПГС для забезпечення транзиту російського газу.

"Виходячи з партнерських відносин з "Газпром" український газовий монополіст неодноразово страхував російського партнера , коли " Газпрому "не вистачало власного ресурсу в пікові періоди споживання європейських споживачів . Таким чином , представники російської компанії не мають жодних юридичних підстав вимагати від України закачування певних обсягів у українські ПГС", - зазначив Землянський.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" відновив закупівлі російського газу в обмін на домовленість про реструктуризацію заборгованості - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути