Ексклюзиви
четвер, 16 травня 2019 01:32

"Нафтогаз" підрахував тарифи для різних областей України

Найближчим часом більше не буде єдиного для всієї країни тарифу на газ. Ціна газу для населення буде різною по всій території України.

Це пов'язано з недавнім рішенням Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП,) ввести для компанії "Укртрансгаз" тарифи на транспортування газу, виходячи з замовленої потужності, повідомили у прес-службі Асоціації газового ринку України.

До нововведення ціна на газ була однією для споживачів у всіх регіонах України. Тому що для всіх областей діяв однаковий загальний тариф на доставку газу, що складається з тарифу на транспортування для "Укртрансгазу" і тарифу на розподіл для операторів газорозподільних мереж.

"Тепер споживачі газу платитимуть за послуги транспортування фіксовану ставку в розмірі 157,19 грн за тис. кубометрів (без ПДВ), а вартість послуги з розподілу газу буде відрізнятися в кожному регіоні", — йдеться в заяві Асоціації газового ринку України.

У прес-службі асоціації відзначили, що компанія "Укртрансгаз" вже направила постачальникам газу для населення нові угоди на транспортування.

  Ціна на газ для населення станом на 1 травня
Ціна на газ для населення станом на 1 травня
  Ціна на газ для населення станом на 1 червня
Ціна на газ для населення станом на 1 червня

Відповідно до нової методики розрахунку вартості газу, киянам він буде обходитися набагато дешевше, ніж жителям інших регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз готується до припинення транзиту російського газу через Україну

З 1 травня 2019 року "Нафтогаз" підвищив тарифи на газ для промислових споживачів.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" підрахував тарифи для різних областей України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути