вівторок, 24 січня 2012 12:11

"Нафтогаз" і "Газпром" домовилися разом розробляти шельф Чорного моря

"Нафтогаз" і "Газпром" домовилися разом розробляти шельф Чорного моря

Gazprom International (РФ) і Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" домовилися активізувати співробітництво щодо створення спільного підприємства (СП) для освоєння структури Паласса на шельфі Чорного моря.

Про це йдеться в повідомленні російської компанії.

Відповідна домовленість досягнута на зустрічі делегацій компаній в Москві 18 січня.

"Gazprom International готовий до спільного освоєння перспективних об'єктів на транскордонній ділянці шельфу Чорного моря... У березні 2011 року правління ВАТ "Газпром" схвалило програму освоєння ресурсів вуглеводнів на шельфі Чорного моря до 2030 року, у відповідності з якою структура Палласа розглядається як найбільш перспективний на шельфі об'єкт", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов підрахував менший ВВП, ніж обіцяв Азаров

Дотепер "Нафтогаз" провів на ділянці сейсморозвідувальні роботи 2D, інтерпретацію отриманих матеріалів, побудував структурні карти і оцінив прогнозні ресурси вуглеводнів.

"За даними "Нафтогазу України", загальні видобувні ресурси категорії С3 можуть сягнути 12,2 млн тонн нафти, 120,7 млрд куб. м газу. Сукупні видобувні ресурси оцінюються компанією в 132,9 млн тонн умовного палива", - зазначено в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виплати субсидій українцям зросли на третину - Держстат

Українська сторона запропонувала фахівцям "Газпрому" в лютому відвідати Київ для вивчення геолого-технічної і фінансово-правової документації.

Нагадаємо, структура Палласа розташована в північно-східній частині Чорного моря на кордоні України і РФ. Домовленість про спільну розробку цієї ділянки досягнута між "Нафтогазом Україна" і "Газпромом" в 2007 році.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" і "Газпром" домовилися разом розробляти шельф Чорного моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути