четвер, 21 травня 2020 10:17

Нафта дорожчає - як це вплине на ціни на автозаправках

Нафта дорожчає - як це вплине на ціни на автозаправках
Нафта подорожчала до 36,62 долара за барель.Фото: pixabay.com

У четвер, 21 травня, ціни на нафту еталонних марок зросли. Ринок нафти почав відновлюватися на тлі скорочення запасів сировини та пом'якшення карантину в низці країн.

За даними Investing.com, липневі ф'ючерси на нафту Brent ,станом на 8:10 за київським часом четверга, торгувалися по 36,62 долара за барель.

Міністерство енергетики США опублікувало дані про запаси нафти у США за минулий тиждень. Резерви сировини знизилися на майже 5 млн барелів.

За даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти у США скоротилися на 4,8 млн барелів упродовж минулого тижня. Нафтові запаси в терміналі в Кушингу (штат Оклахома, США) впали на 5 млн барелів.

Ф'ючерси на WTI підскочили в ціні на 4,79%, а контракти на нафту марки Brent подорожчали на 3,2% під час попередньої сесії торгів. Зниження обсягів видобутку країнами - членами ОПЕК+ та іншими постачальниками нарешті демонструють ефективність. Тому настрої інвесторів покращуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на АЗС продовжують зростати: скільки коштує автогаз 20 травня

Скасування деяких карантинних заходів, введених через пандемію коронавірусу, теж підвищило попит на сировину.

Однак Сполучені Штати, найбільший світовий споживач нафти, усе ще мають справу з високою смертністю від Covid-19 та негативними наслідками пандемії на їхню економіку.

Аналітики по-різному коментують ситуацію на ринку нафти.

Хоча ознаки того, що тиск на WTI зменшується, позитивно вплинули на ціну сировини, останній звіт демонструє, що падіння запасів зумовлено більшою мірою посиленою пропозицією, ніж зростанням попиту на ресурс, – йдеться в повідомленні Capital Economics.

Деякі експерти вважають, що, для того щоб ціни на нафту продовжували зростати, потрібен каталізатор. Тому вартість сировини особливо не підніметься найближчим часом.

На більшості українських автозаправних станцій протягом весни 2020 року подешевшало пальне. Так А-95 можна придбати вже за 23,90 грн за літр, а на деяких АЗС вартість бензину опустился взагалі нижче за 20 грн за літр.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає - як це вплине на ціни на автозаправках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути