середа, 09 березня 2016 09:09

Нафта дорожчає через зменшення видобутку США

Нафта дорожчає через зменшення видобутку США

Ціни на нафту ростуть за рахунок зниження видобутку в США, Brent подорожчала на $0,17 до $39,82 за барель, а на WTI - на $0,20 до $36,70. Про це пише Reuters.

"Видобуток нафти в США повільно знижується. Ми, як і раніше, вважаємо, що слід очікувати додаткової корекції", - написали у звіті аналітики Phillip Futures, додавши, що за нинішніх умов верхня межа цін - це рівень $40- $41 за барель, досягнутий на початку цього тижня.

Видобуток нафти в США, за прогнозами уряду, у 2017 році знизиться до 8,19 млн барелів на добу з більш ніж 9 млн зараз.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 4,4 млн барелів до 521,5 млн барелів, повідомив Американський інститут нафти, при прогнозі підвищення на 3,9 мільйона барелів.

Учасники ринку побоюються зниження споживання нафти в Китаї, де істотно сповільнилося економічне зростання. Зовнішньоторговельні показники лютого виявилися набагато гірші за прогноз економістів: наприклад, падіння експорту було найсильнішим за шість років.

У лютому Китай імпортував рекордний обсяг нафти - 8 млн барелів на добу, але аналітики пророкують зниження імпорту за рахунок скорочення покупок для стратегічних запасів і продажів автомобілів.

Імовірність заморожування видобутку нафти знизилася, коли Кувейт заявив, що припинить збільшувати видобуток тільки в тому випадку, якщо це зроблять всі найбільші виробники, включаючи Іран, який не планує робити цього.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає через зменшення видобутку США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути