вівторок, 13 липня 2021 10:41

Надійшли перші партії ранніх кавунів: які ціни

На ринки України завезли перші кавуни ранніх сортів. Середня роздрібна ціна — 20 грн/кг.

Сезон кавунів почався із запізненням на два тижні через несприятливу погоду. Дощ і град навесні завдали істотної шкоди врожаю баштанних. Деяким виробникам довелося заново пересівати площі під кавунами.

Автор: Олена Луценко
  На ринках кавуни почали продавати по 20 гривень за кілограм
На ринках кавуни почали продавати по 20 гривень за кілограм

"Реалізацію кавунів ведуть поодинокі виробники з Херсонської області. Ціни на перші партії озвучуються на рівні 9-12 гривень за кілограм. Це у 2,7 раза дорожче, ніж у цей же час торік. У 10-х числах липня 2020-го ціна на кавуни в Україні варіювалася в діапазоні 3-5 гривень за кілограм, але при цьому пропозиція баштанних перевищувала попит. Ціни інтенсивно знижувалися. Цього року кавунів менше", - повідомляють аналітики EastFruit.

Масово місцеві кавуни будуть на ринку після 20 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синячки з Херсона, шикардосний помідор, картопелька для роботящих рук: як продавці рекламують товар

"Як правило, пік сезону ґрунтового кавуна в Україні припадає на середину серпня, і тоді ціни починають різко знижуватися. У поточному сезоні виробники планують утримувати ціни на досить високому рівні, оскільки баштан довелося пересівати. Тому досить складно сказати, коли в Україні почнеться пік масових поставок кавуна з відкритого ґрунту", - підсумували в EastFruit.

Черешню в Україні продають зі стовідсотковою націнкою. Вартість кілограма черешні, яку виростив фермер, становить 30 грн 20 коп. У роздрібній торгівлі вона коштує вже близько 60 грн/кг.

Малі підприємці везуть ягоди черешні в міста, перепродують через двоє-троє рук. До споживача продукція доходить із величезними націнками. Виробники вкладають 30 грн у кілограм черешні. З них більша частина – це вкладення, а прибутковість 25-30%. Про це розповіла фермерка й орендарка саду в Запорізькій області Галина Дрюцька.

Вона прогнозує, що те саме відбуватиметься з яблуками, виноградом, сливою, кавунами й динями, які вирощуються в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Надійшли перші партії ранніх кавунів: які ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути