Ексклюзиви
вівторок, 09 грудня 2014 12:32

Над українською книгою навис дамоклів меч: Кабмін хоче відмінити пільги видавцям

Над українською книгою навис дамоклів меч: Кабмін хоче відмінити пільги видавцям
Фото: kam-pod.gov.ua

Кабінет міністрів України має намір позбавити українських книговидавців податкових пільг. Про це повідомив президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін.

"Вранці отримав повідомлення з Кабміну про те, що іноземні міністри, які представляють фінансово-економічний блок уряду, намагаються ліквідувати режим податкових пільг для книжкової галузі України. Переговори з ними веде Кириленко у партнерстві з головою Держкомтелерадіо Наливайком. Однак, я так розумію, у них, як у представників гуманітарного блоку, проти танків Мінфіну і Мінекономіки лише дитячий пугач з пробкою", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Президент асоціації видавців повідомив, що домовився про зустріч з міністром культури Вячеславом Кириленком на середу, а новий голова комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький пообіцяв на засіданні комітету продублювати законопроект про продовження пільгового режиму, оскільки попередній законопроект, який подавав Кириленко в червні, 27 листопада був анульований.

Афонін також стверджує, що разом з виконавчим директором Української асоціації видавців періодичної преси Олексієм Погорєловим збирається створити страйковий комітет для всіх, хто має відношення до друкованого слова. "Ми виходимо в етап боротьби, як у Донецькому аеропорту", - зазначив він.

У 2004 році, коли Микола Азаров на півроку заблокував пільги, вже готувався подібний страйк. Однак, тоді він не відбувся, оскільки тодішній прем'єр-міністр Віктор Янукович пішов на поступки і відновив пільги. Проте за півроку їх відсутності свою роботу припинили 460 видавництв із 1600 діяли в той час, стверджує Афонін.

 

Зараз ви читаєте новину «Над українською книгою навис дамоклів меч: Кабмін хоче відмінити пільги видавцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути