четвер, 21 травня 2020 11:33

Нацбанк випустив срібну тисячу

Національний банк України випустив сувенірну банкноту зі срібла, яка відтворює дизайн банкноти номіналом 1000 гривень зразка 2019 року. Про це повідомила пресслужба у Facebook.

Зазначається, що сувенірну банкноту буде зроблено зі срібла 999,9 проби, маса в чистоті – не менше 124,4 г, розміри: 133×66×1,35 мм, а тираж – 300 штук. Притому її оздоблять голограмою.

Автор: НБУ
 

У банку підкреслили, що на першому етапі її реалізація відбудеться через електронні аукціони на Універсальній товарній біржі "Контрактовий дім УМВБ". Згідно з офіційною вартістю грама срібла на сайті НБУ і враховуючи вагу сувеніра, тільки його метал коштуватиме близько 1840 грн.

Національний банк введе в обіг нову монету номіналом 10 грн 3 червня. Відбуваються оптимізація та оновлення банкнотно-монетного ряду, які розпочалися 2014-го. Введення в обіг нових монет номіналом 10 грн завершить цей процес, пояснили в НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк випустив срібну тисячу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути