четвер, 11 липня 2019 12:24

Нацбанк знову судиться з Коломойським

Нацбанк знову судиться з Коломойським
Нацбанк звернувся до суду, щоб стягнути з колишнього власника Приватбанку Ігоря Коломойського гроші за договорами поруки. Фото: РБК-Украина

Господарський суд Дніпропетровської області розпочав розгляд справи про стягнення з екс-власника Приватбанку Ігоря Коломойського 4,86 млрд грн за договорами поруки.

Йдеться про 4 договори поруки, яку надав олігарх за кредитами рефінансування. Їх Нацбанк видав Приватбанку перед його націоналізацією, повідомили в НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можу пофарбувати ларьок" - Коломойський відповів Зеленському щодо допомоги Донбасу

Раніше регулятор звертався до цього ж суду, щоб стягнути кошти з Коломойського. Однак суд не відкривав справу, бо Коломойський постійно проживав у Женеві. Тоді Нацбанк звернувся до суду Женеви. Паралельно оскаржував відмову у відкритті провадження в українських судах.

Підготовче засідання в українському суді щодо стягнення коштів із Коломойського призначили на 11 липня 2019-го.

Приватбанк підозрює Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у відмиванні $470 млрд через кіпрські компанії. За версією Приватбанку, колишні власники банку переводили кошти до дочірнього банку на Кіпрі, звідти – юридичним компаніям, які надалі ці кошти інвестували в купівлю нерухомості та низки компаній у США.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк знову судиться з Коломойським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути