Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 15:33

Нацбанк пояснив, чому подешевшав долар

Нацбанк пояснив, чому подешевшав долар
Обсяг чистої пропозиції валюти зріс у січні до $257 млн. Це найбільший показник за місяць з липня 2017-го. Фото: kordon.in.ua

Зміцнення курсу гривні в останні тижні свідчить про зміну несприятливих сезонних чинників більш сприятливими факторами.

"З кінця січня на міжбанківському ринку зростала пропозиція валюти з боку клієнтів при зниженні попиту на неї. Більш ніж у два рази – з 5,1 мільярдів гривень до 12 мільярдів, збільшилися надходження від нерезидентів, що беруть участь в аукціонах Міністерства фінансів з розміщення ОВДП у гривні. Крім того, відновлюється пропозиція валюти з боку аграрних підприємств після її сезонного зниження у січні", - повідомив заступник Голови Нацбанку Олег Чурій, передає прес-служба НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стабільні ціни неможливі - експерт

Він додав, що на стан валютного ринку вплинуло покращення девальваційних очікувань. Також у другій половині січня було збільшено пропозиції валюти з боку клієнтів на готівковому сегменті валютного ринку. Обсяг чистої пропозиції валюти зріс у січні до $257 млн. Це найбільший показник за місяць з липня 2017 року.

"Після переходу на плаваючий обмінний курс гривні 2015 року, зміни динаміки курсу є природними для валютного ринку України. Йому властива певна сезонність. Попередні роки свідчать, що дія тимчасових несприятливих факторів на початку року зазвичай нівелюється протягом решти року", - резюмував Чурій.

Національний банк України на 14 лютого встановив курс долара на рівні 26,69 грн. Це на 14 коп. менше, ніж було вчора. Євро подорожчав на 1 коп. Сьогодні коштує 32,92 грн. 10 російських рублів коштує 4,62 грн.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк пояснив, чому подешевшав долар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути