Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2018 16:12

В Україні стабільні ціни неможливі - експерт

В Україні стабільні ціни неможливі - експерт
Експерт не пов'язує зниження цін на м'ясо зі зміцненням гривні. Фото: doctoroz.com

Ціни у торгових мережах зростають через один чи два місяці після подорожчання долара. На окремі товари - за 3 місяці, розповів Gazeta.ua директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

"Наприклад, подорожчання твердих сирів на початку року — це звичне явище. В Україні грудень закінчився знеціненням гривні. Наслідки побачили у січні поточного року. Постачальники та мережі уклали нові договори. Це відбувається щороку. Тому, незважаючи на те, що гривня знову зміцнилася, найближчі місяці не варто чекати падіння цін. Хіба що на гуртових ринках", - наголосив Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали причину подорожчання ліків

Експерт не пов'язує зниження цін на м'ясо зі зміцненням гривні.

"В основному вартість свинини падає через зниження попиту. Люди почали купувати менше. Крім цього, було зафіксовано зниження експорту свинини. Минулого року в першому кварталі м'ясо також дорожчало повільно, у другому і третьому - набагато швидше", - каже він.

Олексій Дорошенко додав, що вартість продуктів стабільна тоді, коли виробники можуть спрогнозувати курс валют і завчасно сформувати ціну.

"В Україні, на жаль, це неможливо. Тому будемо постійно спостерігати коливання цін", - підсумував експерт.

На 31 січня 2018 року середня ціна картоплі на Столичному становить 4 грн за кг. Таким чином, за перший місяць нового року цей продукт подорожчав на 50 коп. Білокачанна капуста на кінець січня подорожчала на 1 грн. У середньому - 4 грн за кг. Крім того, на 50 коп. подорожчала цибуля. Минулого місяця кілограм цибулі продавали по 4 грн. Кілограм моркви на київському оптовому ринку можна було придбати за 5 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стабільні ціни неможливі - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути