Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2012 17:30

На Запорізькому заводі феросплавів не виключають рейдерського захоплення підприємства

На Запорізькому заводі феросплавів не виключають рейдерського захоплення підприємства
Фото: ipress.ua

Голова правління Запорізького заводу феросплавів Павло Кравченко не виключає, що через завищення цін на електроенергію відбувається спроба захоплення підприємства. Про це він сказав під час прес-конференції.

Його зокрема запитали, чи припускає він, що ситуація, в якій опинився завод, є спробою рейдерського захоплення підприємства.

"Що стосується стосунків Коломойського і Ахметова — я це допускаю. Інша справа, чи захоче Коломойський продати підприємство . Думаю, навряд чи він його купував просто для того аби потім продати. Звісно, він може це зробити. У нашій країні продається абсолютно все. Але, не тільки Ігор Валерійович, а й і інші акціонери розглядають наше підприємство як працююче . Вони теж покладаються на роботу законів економіки, але чи потрібно ламати через коліно існуюче підприємство? Якщо таке відбувається на вищому рівні, то уявіть собі, що відбувається на місцевому. Усюди повідомлення про те, що зараз відбирають бізнес чи не дають можливості працювати. Хто тоді буде вкладати гроші в Україну?"

Павло Кравченко також прокоментував відповідну ситуацію в країні.

"Як громадянин можу сказати, що не хотів би жити в країні, де одна приватна особа намагається відібрати щось у іншої приватної особи з використанням держави. Коли особи з'ясовують стосунки, просто відмовляючись щось продавати один одному — це зрозуміло, але коли до цієї боротьби залучені державні чиновники, президент і Кабінет міністрів - то це жахлива ситуація. Ми створюємо прецедент, коли невиконання доручення Президента можна сприймати як звичну справу. Для мене, як для громадянина, це означає, що в Україні немає бар'єру, який неможна перетинати."

Нагадаємо, що 1 грудня Запорізький завод феросплавів був змушений зупинити роботу всіх цехів, причиною для цього стали необґрунтовано високі тарифи на електроенергію, які роблять випуск феросплавів збитковим. За словами Кравченка за 2,5 останніх роки ціна на електроенергію зросла на 76%. Постачальником електроенергії є компанія ДТЕК, що належить до фінансово-промислової групи SCM Рината Ахмєтова.

30 серпня президент Віктор Янукович дав доручення Кабміну з вимогами вжити заходів для розробки введення справедливих тарифів для великих електрометалургійних підприємств.

1 жовтня кабмін прийняв постанову згідно якої з 1 жовтня цього року по 1 березня наступного такі підприємства мають отримувати електроенергію по оптовій ринковій ціні. Тобто по 62-67 доларів за мВт/год в залежності від підприємства. Однак Запорізький завод феросплавів і далі платить по 93 долари за мВт/год. У зв'язку із цим підприємство було змушене припинити роботу.

 

Зараз ви читаєте новину «На Запорізькому заводі феросплавів не виключають рейдерського захоплення підприємства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути