Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2019 21:10

На яку пенсію сподіваються українці: дослідження

На яку пенсію сподіваються українці: дослідження
Пенсії, яку отримують, вистачає тільки 8% опитаних українців. Фото: Уніан

Українці у середньому хочуть отримувати 11 тис. грн пенсії.

Так, чоловіки претендують на середню пенсію 11,9 тис. грн. Жінки - на 10,4 тис. грн, свідчать результати дослідження Research&Branding Group.

У східних областях українці хочуть мати 13,6 тис. грн пенсії. Південних - 9,5 тис. грн, західних та центральних - 10,5 і 10,6 тис. грн відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому жінкам платять менше, ніж чоловікам

Загалом тільки 8% опитаних українців стверджують, що їм вистачає тієї пенсії, яку отримують зараз. Найменше задоволені виплатами жителі південних регіонів. Найбільше - східних. Останні зараз отримують значно більше, ніж жителі інших регіонів України.

38% українців готові продовжувати працювати після виходу на пенсію. Ще 11% сподіваються на матеріальну підтримку від дітей, 8% готові до накопичувальної пенсії. Жити за рахунок надходжень від здачі житла в оренду планують 5% українців, за рахунок власного бізнесу – 3%. Ще 2% кажуть, що гроші отримують за рахунок продажу продуктів власного виробництва, а 1% чекає підвищення пенсії. Водночас 42% людей не змогли відповісти.

В Україні власними доходами найбільше незадоволені жінки віком 30-39 і 50-59 років. Найтерплячіші люди похилого віку. Тільки 61% скаржиться, що грошей не вистачає. Чоловіки незадоволені своїм матеріальним становищем трохи менше за жінок. Водночас у місяць вони хочуть заробляти не менше 20 695 грн. Жінки чекають заробітну плату на рівні 18 059 грн.

Зараз ви читаєте новину «На яку пенсію сподіваються українці: дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути