субота, 18 вересня 2021 21:10

На якому хобі можна заробити - огляд ринку

На якому хобі можна заробити - огляд ринку
Інтерес до варення ручної роботи досить високий. Особливо цінуються незвичні або забуті рецепти. Фото: pixabay.com

Ідеальна ситуація, коли можна поєднувати роботу та хобі. Вибрали захоплення, які можна монетизувати завдяки незначним початковим витратам. Головне, не хапатися за все відразу, а обрати свою нішу, радять експерти.

Вирощування рослин

Починати краще з кімнатних рослин, які швидко ростуть і затребувані у покупців. Варто поспілкуватися з власниками квіткових магазинів або провести розвідку в інтернеті ще на етапі вибору рослин для продажу. Реалізувати квіти можна через кіоски та інтернет. Якщо подобається складати букети, можна співпрацювати з квітковими магазинами, передає Мінфін.

Авторська консервація та солодощі

Інтерес до варення ручної роботи досить високий. Особливо цінуються незвичні або забуті рецепти. Це заняття може бути сімейним: наприклад, виробництвом займається мати, а реалізацією - дочка або син.

Що стосується солодощів, то на ринку конкуренція дуже висока. Цінуються оригінальні рецепти і креативний підхід до зовнішнього вигляду виробів. Затребувані корисні ласощі без цукру, для веганів. Реалізувати таку продукцію можна через крафтові магазини або соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка опинилася в рейтингу кращих дизайнерів світу

Продаж картин, фотографій

Якщо любите малювати картини, фотографувати, створювати комп'ютерну графіку або колажі, все можна продавати через спеціалізовані стоки. Необхідна техніка - цифрова камера, потужний ПК, графічний планшет. Для створення традиційних картин витрати на якісні матеріали (фарби, олівці, пензлі) можуть скласти 3-5 тис. грн.

Прикраси, ляльки, свічки, мило, в'язання

Щоб монетизувати свої вміння, можна зареєструватися на онлайн-платформах, де продаються вироби ручної роботи. Також продавати товари через сувенірні магазини, ярмарки, виставки, соціальні мережі.

Онлайн уроки

Чим би не захоплювалися - плетінням макраме, малюванням, грою на гітарі, ліпленням, вишивкою, завжди знайдуться бажаючі цьому навчитися. Можна запропонувати себе в якості репетитора і проводити платні заняття онлайн.

Найпопулярніші категорії для ведення бізнесу онлайн — продаж одягу та взуття, оренда та продаж нерухомості, автозапчастини, дитячі товари.

93% онлайн-бізнесів зазначають, що їхній щомісячний прибуток з урахуванням всіх витрат та податків не перевищує 20 тис. грн. 5% отримують від 20 до 50 тис. грн, інші — понад 50 тис. грн. У середньому підприємці мають 17 успішних угод на місяць.

Зараз ви читаєте новину «На якому хобі можна заробити - огляд ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути