В Україні новорічний стіл на 2020 рік подорожчає приблизно на 7% порівняно з минулим роком.
За підрахунками експертів, святковий стіл з алкоголем на вісім осіб обійдеться приблизно в 3,5 тис. грн, пишуть "Вести".
У меню входять традиційні новорічні страви: салати, м'ясні і рибні продукти, овочі, фрукти, кондитерські вироби, напої. Якщо ж додати делікатеси у вигляді ікри і червоної риби, доведеться викласти понад 4 тис. грн.
Наприклад, качки і гуси, які в Україні прийнято готувати на Різдво, в середньому коштують 250 – 400 гривень за тушку (у грудні 2018-го були по 230 – 350 грн). Індичка коштуватиме 500 - 650 грн (рік тому - 470 - 630), свинину для запікання пропонують по 140 - 160 грн, а яловичину - в середньому по 160 грн за кг.
Імпортні делікатеси, на зразок червоної риби та ікри, можуть подешевшати ще до Нового року. Перед святами постачальники, як правило, збільшують обсяги закупівель. Це роздуває конкуренцію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що українці дарують на свята
Практично незмінними залишаються ціни на спиртне. Шампанське вітчизняного розливу в супермаркетах можна придбати в середньому за 100 грн (рік тому – 90 – 95 грн). Пляшку італійського ігристого - за 220 – 440 грн (рік тому було багато аналогічних пропозицій по 180 – 360 грн).
"Новорічні" фрукти продаються за тогорічними цінами. Іспанські і турецькі мандарини коштують 22 - 28 грн за кг, апельсини - 40 - 45 грн за кг.
До Нового року залишається мало часу, тому вирішувати де провести головну ніч у році потрібно зараз. Більшість ресторанів у новорічну ніч не працюють. Gazeta.ua підготувала топ-5 закладів і розповіла, у скільки обійдеться новий рік у Вінниці. Ресторан CLOUD GARDEN обійдеться у 2500 грн з людини. За один стіл може сісти 6 людей. В суму входить новорічне меню з п'яти подач (м'ясо, риба та веганська їжа), 10 різних коктейлів на одну людину. Алкоголь можна приносити з собою, проте платити доведеться за кожну відкриту пляшку. Розважати гостей буде український рок гурт. Відвідувачі зможуть потанцювати та взяти участь у конкурсах.
Коментарі